5/02/2014

Loistavan myyntipuheen pitäminen

Erilaisia puheita on paljon ja niitä käytetään eri tilaisuuksissa. Meidän on ollut parikin kertaa tehtävänä tehdä myyntipuhe, miten saataisi juuri meidän tiimin idea myytyä asiakkaalle. Tänään tehtiin Reetan ja Sinin kansa meidän myyntipuhetta Maripuodin alakerta suunnitelmalle.
Aloitus, lopetus, kesto ja sisältö ovat varmasti tärkeimpiä asioita puheen pidossa, myös se kuinka puheen pitää vaikuttaa kuuntelijaan. On kuitenkin täysin eri kuunnella jännittynyttä, jonka sanat takeltelee kuin rentoa jamppaa.
Siksi myös valmistautuminen on tärkeä osa puhetta. Alkuvalmistelut kannattaa tehdä huolella, jotta itse puheen pitäminen onnistuu toivotulla tavalla.
Tässä vähän vinkkejä mitä kannattaa miettiä jo ennen puheen pitoa ja mitä ainakin itse pidän tärkeänä ja joita olen todennut hyviksi:
  • Sujuva alku ja lopetus
  • Rento asenne puheen pitämiseen, ei kannata jännittää liikaa.
  • Helposti kuunneltava sisältö
  • Ei liian pitkä, mutta kuitenkin tarpeeksi puhuteltava ja tunteita herättävä.
  • kuuluva ja selkeä ääni.
  • Hyvä asenne!
Suuriinpiirtein tällä systeemillä me pidettiin meidän myyntipuhe. Ja hyvin menikin. Saatiin suunnitelma esiteltyä ja jopa myytyä ;)

Alku aloitettiin ihanalla tunnelman luomisella, jonka Reetta lausui, taustalla meillä soi hiljaisella linnun laulua Aamu ruskon aikaan ja sillä varmaan myöskin muut pääsi haluttuun tunnelmaan. Sen jälkeen minä esittelin meidän kahvituspuolen pohjan/kankaat/värimaailman yms. Sen jälkeen Sini kertoi löytötorista ja kukkasista. Lopuksi vielä Reetta kertoi meidän suunnitelmaa tarjoiluun ja lopetettiin Äitienpäivän odotus -toivotukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti