11/08/2013

HELSINKI

Torstai aamuna kello 07:00 lähettii luokan kans kohti Helsinkiä ja suunnattiin ihan ensiks Arabiarantaan ja mentiin Arabian tehtaallee, sekä kiertelee sinne tiloihin. Sieltä sitten jatkettiin matkaa keskustaa, josta jokane hajaantus eri suuntiin. 
Tää oli siinä Arabian aulassa, josta mentiin sisään ja noi kaikki jutut on tehty Arabian, fiskarsin tai iittalan jutuista.


Sit me päästiin sinne tehtaalle, jossa meiät kierrätettii ja kerrottii miten ne kaikki jutut tehdään yms. Ja mun mieleen jäi oikeestaan parhaiten se et ne astiat kutistuu ku niitä poltetaan. 

Noiden astoiden raaka-aineina käytetään yleisesti alumiinioksidia, kaoliinia, kvartsia, savea ja maasälpää, sekä kuivapuristus aranulaattia.

Tehdas kierroksen jälkee mentiin tosi upeella hissillä ylös, museoon. Siel oli paljon kaikkii Arabian juttuja ja taideteoksia ja siinä samalla päästiin kattomaan eri työhuoneisiin. 


Meidän ihanat opettajat! :-)Lopuks mentiin vielä kattomaan tollasen sisäpihan näköiseen tilaan, jossa oli kaikkia näitä fiskarsin, iittalan, arabian ja sit oli yks vielä, jonka nimee en muista ni juttuja laitetti esille. Niitä kaikkia oli yhdistelty eri tavoin, jotta ihmisetkin ymmärtäis miten kaikin tavoin niitä astioita voi käyttää. Samalla meille kerrottiin vähän Arabian historiasta ja trendien seurauksesta.

Oiskoollu stockan näyteikkuna? En oo ihan varma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti